

Tak jak Porto nasza czekolada jest wzmacniana i pokryta wiśniami w spirytusie. Aby nadać jej niepowtarzalny, charakterystyczny, dębowy zapach leżakuje zawczasu w whiskey. Fiołki w cukrze i wanilia oddają bogactwo niuansów smakowych tego wina i podkreślają jego słodycz. Intensywna w aromatach, zharmonizowana w smaku.
Porto to wino wzmacniane pochodzące z regionu o tej samej nazwie na północy Portugalii. Aby uzyskać w winie czekoladowo wiśniową słodycz przerywa się fermentację poprzez dolanie destylatu z wina uzyskanego z tej samej odmiany winogron. W wyniku tego procesu otrzymuje się wino słodkie i wzmacniane. Dolany destylat podwyższa zawartość alkoholu w winie i nadaje mu aksamitności. Tak jak Porto nasza czekolada jest wzmacniana i pokryta wiśniami w spirytusie. Aby nadać jej niepowtarzalny, charakterystyczny, dębowy zapach leżakuje zawczasu w whiskey. Fiołki w cukrze i wanilia oddają bogactwo niuansów smakowych tego wina i podkreślają jego słodycz. Intensywna w aromatach, zharmonizowana w smaku.